Ordning och reda

Navellav, Näsinge
2016-05-15
Tistel specia, Strömstad
2020-05-25
Insektsgångar under bark, Näsinge
2016-05-15

Som fotograf letar man som oftast efter linjer, symmetri och struktur i bilderna. Även när man fotar natur. Kanske en återspegling av vår mänskliga konstruerade miljö med rätvinkliga rum, som skapar någon slags trygghet.

Den naturliga miljön ser allt annat än strukturerad ut. Ett virrvarr kan det tyckas. Komplicerat för våra ögon. En väv som löper i flera dimensioner, binder samman allt med osynliga band till ett raffinerat ekosystem.

Känslan är att denna naturliga röra kan vara skrämmande för många. Finns det inte en väl markerad stig eller mobiltäckning infinner sig ett obehag. Ingen väg med plant underlag, inga anvisningar. Olustigt, obekvämt och kanske farligt.

Din och min mission måste vara att leda den yngre generationen ut i naturen, uppmuntra upptäckarglädjen, se på livet i makroperspektiv också för att få en inblick i hur komplicerat och skört det är, det som lite slarvigt bara kallas biologisk mångfald.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: