Trädgårdsdax 2

Garden fix – late summer

Trädgårdens perenner håller sakteligen på att förbereda sig inför vintern, även om det blommar på många håll fortfarande. Honungsbina har fullt upp med att ta till vara den pollen som finns kvar, trots slitna och knappt brukbara vingar.

Skalbaggar och vårtbitare försöker förtvivlat hitta en lugn plats när trädgårdsmästarinnan går fram i högt tempo, innan sensommarhettan slår till mitt på dagen. Fotografen har bråttom att ligga steget före och hinna dokumentera årets skörd av trädgårdsdjur. Björkens frösvalor ligger dock stilla och bidar sin tid.

De flygande insekterna tar det lite mera lugnt och betraktar röjningen med ro. En fjäril tycks till och med betrakta avskrädet av en härlig ogräsmix som sitt eget revir. Flugor och harkrank är mer reserverade och försöker stillasittande förstå vad det är som händer.

Spindlarna drar sig snabbt undan och försöker gömma sig i skuggan, smått förtvivlade över förlusten av gårdagens spinneriarbeten. Det gäller att inte släppa taget och hålla hög svansföring, alltid minst en livlina ständigt ute.

Myrorna har flytt till de lugna skyddsrummen inuti liljorna, där de passar på att få sig en mumsbit av sötsakerna innan de stora blommorna ramlar av. Den ende som tycks gilla läget är rödhaken som efter lite hårdhänt beskärning av sin favoritbuske fått trädgårdsutsikt över uteplatsens kaffebord.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

8 reaktioner till “Trädgårdsdax 2

  1. A very nice series in both words and photos.

    I am a summer person; definitely not winter, so I hate to be reminded of what I know is inevitable. Only now has the weather changed so that going outside to photograph is reasonable.

    Gilla

  2. So fina sommar bilder Hans. Vackra färger, insekter och atmosfär. Vi har haft ganska kalla nätter och på morgonen har det varit dimmigt. Tyvärr har jag inte haft tid att ta några bilder för att arbetet. Det känns redan att höst är snart här även det fortfarande är varmt på dagen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: