Höstkackel

Fuktiga och lite kyligare augustinätter kryper snabbt närmare. På hemresa från ett besök hos en mycket god gammal vän i Motala stoppade jag till vid Tåkern. Naturreservatet är en stor grund insjö med breda vassbälten, ett eldorado huvudsakligen för fågelskådare. Runt sjön är det jordbruksbygd med lantgårdar. Där finns också fyra olika stora fågeltorn, samt ett välbesökt naturrum. Jag besökte sjön för första gången, bara under några få timmar i ett av fågeltornen. De flesta av fåglarna, mestadels sjöfågel, gäss och svan så här års, låg långt ut utom räckhåll för fotografering. Fast denna tid börjar grågässen samlas under nätterna i sjön för att besöka sädesfälten under dagen och äta upp sig inför flytten söderut. De passerade då ibland mig under ett högljutt kacklande. Bara inom mitt synhåll (ca en fjärdedel av sjön) fanns det 4-5000 gäss, 1500 svanar och 2-3000 änder.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

7 reaktioner till “Höstkackel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: