Blomkrabbspindel

Misumena vatia

En mycket vanlig och trevlig gäst i vårt urbana samhälle. Trivs utomordentligt i parker och villaträdgårdar, där den ligger i bakhåll på blommorna. Närhelst en flygande pollinerare närmare sig, oavsett om det är fjärilar eller små sorgmyggor, gör spindeln en snabb övervägning – äta eller ätas. Undviker som regel alla randiga tvåvingar som blomflugor, men även bin, av mina enkla iakttagelser i hemmaträdgården. Det gäller att välja sitt byte, men inget byte är för stort, även om spindeln i sig är så liten att den nästan försvinner mellan blommans kronblad (se bild 1). Jag känner mig ödmjukt tacksam till att de ofta lyckas ta diverse flugor som annars skulle föredra vårt framdukade kakfat.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Blomkrabbspindel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: