Fåglar vid havet 4

Skärpiplärka (Anthus petrosus)

Av våra piplärkor upplever jag skärpiplärkan som en av de tuffaste i konsten att överleva hårda vintrar vid havet. Den är förvisso anspråkslös i sin teckning och diffusa färger, vilket kanske räddar den undan predatorer. Desto mer initierad är den när det gäller att hitta föda, speciellt under den kalla årstiden. Små gröna strandängar har den ett speciellt tycke för, liksom tångbankarnas gömmor av insekter eller blötdjur. Den drar sig inte heller för att krypa in under stenar för att leta smådjur i strandzonen.

  • Bild 1-3: Nordkoster, Kosterhavets nationalpark – 2020-11-03
  • Bild 4: Råssö, Strömstad – 2019-04-25

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: