Morgonrunda 1

De har ännu inte lärt sig att kissa på WC, våra två hundar, även om de är smarta. Däremot stannar de instinktivt när jag lyfter kameran under morgonrundan. Som regel i mörker vintertid, men den här dagen fanns det en strimma hopp i soluppgången. Ofta tar vi en sväng runt sjön mitt i Strömstad, samtidigt som staden vaknar till och ljusen tänds i fönstren. Fördelen med att fota med hundar på promenad är att man måste ut och att de stannar rätt ofta så man kan lyfta blicken och se det man missar var dag annars.

Himalayabjörkarna skyddar den lille som inte mår så bra
Jättehummern i branten är bara synlig ibland
Stadshusklockan på Rådhusberget har ännu inte ringt in till arbete
I vassen smyger den lille gärdsmygen, tidigt uppe före tupp och fä, hörs men syns inte
Rosa morgonrodnad brukar betyda aftonsnö
Skatan har acklimatiserat sig, bästa utkiken från köpcentrets stabila tak

Samtliga foton Strömstad, 2020-12-18

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Morgonrunda 1

  1. Tack för den trevliga morgonpromenaden! Trevligt att få höra gärdsmygen – när vi flyttade hit för drygt tjugo år sedan hörde jag den ofta på mina tidiga promenader, men nu är det länge sen – trots att jag fortfarande tar tidiga promenader.

    Gillad av 1 person

    1. På kusten verkar de mildare vintrarna ha fått motsatt effekt, i nov-dec hör man fler gärdsmygar sjunga än rödhakar i stan, och de fortsätter hela vintern om den inte blir för kall. Hörde aldrig sjungande gärdsmyg förrän i feb-mars förut.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: