Tidigt måndagsmöte

Ut till en av favoritvikarna för lite fint morgonljus. På långt håll syntes två individer komma över de betade strandängarna i full fart. Den första fältharen (Lepus europaeus) sprang genom stängslet ut framför bilen medan den andra tvekade. Utan att göra sig någon större brådska i det daggvåta och frodiga gräset stannade den upp med solen i ryggen. Gjorde en liten lov men kom därefter successivt närmare för att avgöra om det fanns anledning till en större omväg runt den rullande plåtburken.

Vi slängde ögonkast och studerade varandra en fin stund. Ögonen glimrade som bärnsten i den lågt stående solen. Pälsen var alldeles våt efter morgonrusningen över ängarna. Alldeles för snabbt så bröts förtrollningen när saknaden efter kamraten blev för stor. Lämnade fri lejd och drog mig långsamt tillbaka med förhoppningen om ett snart återseende.

Samtliga bilder från Nöddö, Strömstad – 2021-05-31

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Tidigt måndagsmöte

  1. Så fin serie, blicken i bärnstensögonen finns där! När jag klev ut i trädgården i söndags så fanns där en fälthare som skuttade iväg. ”Ohhh!” andades jag och ropade sedan ”Stanna!” och den lydde. Jag vet inte hur jag tänkte, det fanns ju ingen chans att hinna hämta kameran, men när den åter tog fart bad jag åter att den skulle stanna och än en gång lydde den, satt en stund och väntade innan den sedan skuttade iväg längs staketet mot gatan.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: