Skönheten från norr 3(5)

FINPUTS

Svanar har en klar fördel med sin långa hals när det gäller att putsa sin fjäderdräkt. De kommer åt nästan överallt, förutom huvud och hals förstås. Där måste de istället ta hjälp av fötterna. Jag har lagt märke till hur sångsvanar, till skillnad från knölsvan, lägger mer tid på att sköta om sina fjädrar och arbetar mer långsamt och metodiskt. Knölsvanar verkar mer stressade och lite slarviga i sitt putsande enligt min mening. Något att fundera vidare kring om varför det kan vara så.


Orrevikskilen, Strömstad – 5 november 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Skönheten från norr 3(5)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: