Ung och gammal

Det blåste en hård sydvästlig vind i havsviken. Vattennivån steg konstant under eftermiddagen. Så här i november händer inte mycket men längst in i viken satt en ung havsörn vid strandkanten. Lyfte efter en kort stund, påtagligt irriterad över alla uppvaktande kråkor. Svepte i motljuset snett förbi mig, spana titt som tätt efter någon rörelse i vasskanten och gick västerut mot vinden.

Färdig efter ett tre timmar långt pass packade jag ner all utrustning i ryggsäcken. Då kommer den gamla havsörnen snabbt glidande förbi mig söderifrån i fin medvind. Innan jag fått upp kamera hade den hunnit över på andra sidan viken och gick ner, till synes utan anledning, vid stranden. Vilan blev inte lång när kråkorna hade upptäckt örnen. Motvilligt fick han luft under vingarna och tog sig mödosamt tillbaka i skydd av skogskanten mot den byiga vinden från havet.


Orrevikskilen, Strömstad – 19 november 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Ung och gammal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: