Ensam sångsvan

Ett något sorgset läte hördes när jag närmade mig havsviken denna decemberdag. En ensam sångsvan sökte sällskap av några gräsänder. Två andra par sångsvan höll sig på avstånd och verkade oberörda av de glesa och vemodiga trumpetstötarna. När den flyttade upp på land så följde änderna efter märkligt nog, precis som de sökte skydd hos den starke.

Efter ett par timmar simmade den inåt vassen, bara för att kunna vända upp mot den svaga vinden och snart hade den luft under vingarna och gled ljudlöst över vattenytan. Förtrollningen var bruten och vattnet tystnade igen. Endast några knipor låg kvar i det sista av solen.


Orrevikskilen, Strömstad – 16 december 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Ensam sångsvan

  1. Efter ett par timmar… hur länge var du där egentligen? Stillsamt vacker video och himmelskt vackra bilder med speglingar när svanen lyfter.

    Gilla

    1. Brukar försöka ta in platser jag trivs på 2-3 timmar, det händer som regel något då. Både jag och naturen behöver acklimatiseras. Fåglarna i detta fall, vänjer sig långsamt vid min närvaro och blir ibland nyfikna på den kaffedrickande observatören som rör sig mycket långsamt. Då händer det att turen kommet över den envetne.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: