SVANIS

Soligare och varmare dagar, men fortfarande kyliga nätter med morgondis i havsviken. Knölsvanarna föredrar övernattning mitt i viken trots att vattnet fryser till nästan varje natt. Vissa dagar måste de vänta tills sol och vind bryter upp nattisen. Är de många kan det löna sig att hålla flocken i rörelse under natten. Saltvattnet fryser inte lika snabbt då. Problemet kommer när det är dags att lyfta. Vaken har för kort startsträcka och isen är för mjuk att klättra upp och gå på. Likt en isbrytare tar några starka individer sig fram mot grundare vatten och får så småningom fotfäste i bottenleran. Lite lerinpackning av bröstkorgen ingår i det ärofyllda uppdraget. Därefter finns det utrymme för start på fastare is, med viss möda. Men de magnifika vingarna bär dock snabbt i lite motvind från sydväst in mot lämplig vik för frukost.


Knölsvan, Nöddökilen Strömstad – 15-23 februari 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “SVANIS

  1. Även svanar vet att lerinpackningar gör gott för utanverket. Roligt att läsa dina detaljerade iakttagelser om svanarnas beteende. Fin bildserie, den på svanparet blir favorit denna gång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: