VÄSTKUSTLIAN

Det rör sakta på sig under mattan av ek- och björklöv. Den smala slingerormen kryper fram lite här och var i den solbelysta skogsgläntan. Små knoppar i rödlila tränger fram direkt på den smala stammen och snart har de första parbladen med nätstruktur slagit ut. Då sker det snabbt. Kaprifolens nya mjuka stammar letar snabbt upp en stödvärd i form av träd eller buskar, ibland får gamla torra vinterståndare duga. Huvudsaken är att kaprifolen kommer åt ljuset innan de andra hinner bli gröna.


Kaprifol, Hee Strömstad – 3 april 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: