De rullar in

Helt plötsligt, i mitten av april, var de där. Uppradade inne i den grunda havsviken eller kil som det kallas här. En obestämd rovfågel bakom mig fick både gäss och storspov att lätta och omlokalisera sig närmare vattnet. Några grågäss samlades i uppståndelsen kring årets första gässlingar, gyllengula mot den blå bäcken passerande leran. Spovarna rastade tyst några timmar. Någon tog sedan ton, det stegrades och kören föll in samtidigt som de lyfte. Svepte ett par varv runt viken, liksom för att registrera platsen, för att sedan samlade lyfta allt högre mot norr och myrlandskapen. Porlandet försvinner sakta i fjärran och middagslugnet lägger sig.

Storspov (Numenius arquata), Orrevikskilen – 15 april 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “De rullar in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: