INSPIRATÖR #16

Kortklippta gräsmattor är väl inte något som man i första hand förknippar med ett myllrande insektsliv. Men, varje sommar vid denna tid invaderas den delen som fortfarande är gräs i vår trädgård av en art av flugbagge. I år fler än vanligt ser man dem försöka ta sig fram i det av klipparen söndertrasade gräset. Bara att lägga sig ner, se dom i ögonen och ställa frågan vad de ser i denna karga miljö. Nåt ätbart självklart, kanske också en lämplig miljö för äggläggning. Jag fick inget svar innan de flyktigt lättade med hängande ben, för snabba för mig.


Flugbagge (Cantharis rustica), Strömstad – 5 juni 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “INSPIRATÖR #16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: