Skärpeplan 2.8

Jag brukar normalt sett inte ge råd till de som fotograferar, men kan inte låta bli denna gång. För om man inte upplevt känslan av att vandra genom växtlighetens olika skärpeplan med kamerans hjälp, så har man missat en chans att tränga in i detaljernas, mönstrens och linjernas komplexa värld. Det är bara att komma ner i nivå med växtligheten, i detta fall gräs mot en solbelyst skogsdunge. Största möjliga bländaröppning (i mitt fall 2.8) på optiken som helst bör ha en kort närgräns som ett macro. Med linsen så nära motivet som möjligt och inställning på manuell fokusering är det bara att glida in i djungelns olika plan, där skarpa kulisser träder fram tredimensionellt i sökaren. Bakgrunden förändras med avståndsinställningen tills den tar över mot det oändliga. Testa och njut!


Grönehög, Hee – 15 juni 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Skärpeplan 2.8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: