Hundrunda #8

Pilfinkar

Stötte på en flock pilfinkar på dagens andra hundrunda. De trivs bäst i de täta snåren som kommunens folk förgäves försöker röja på en obebyggd tomt mellan några villor. Den misslyckade bilden överst gav mig en flash-back till mina första trevande försök som fågelfotograf för mer än 50 år sedan. En Canon FT-QL med ett ljussvagt Soligor 400 mm tele gav oftast för långa slutartider, trots en snabb Tri-X S/V film. Kameran finns kvar precis som den nu nästan kultförklarade korniga filmen för ca 150 kr/st. Resultatet efter någon timme i mörkrummet, med för kort sköljtid, blev oftast som ovan, fast kornigare.


Slotteberget, Strömstad – 10 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Hundrunda #8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: