Många insekter små

Tjugotvåprickig nyckelpiga (Psyllobora vigintiduopunctata)

Alla kan bidra, se bara på våra vanliga nyckelpigor. Små men alltid välkomna och välkomnande tillbaka. Som denna som behagade posera mitt i fikastunden på bordsduken innan den lyfte för att inta dagens rätt i perennrabatten. Lätt att artbestämma och rapportera i t.ex. Artportalen, trots att den har 25 prickar och en trekantig fläck och heter 22-prickig nyckelpiga. Fast dagens kunskapspåfyllning blir då att 20 heter viginti och 2 duo på latin, dvs 22 punkter. Kul!

Mångfald snart lika slitet som miljö. Myntar därför ett nytt begrepp; Livsmyller. Se och lär mer på:

https://www.artdatabanken.se/arter-och-natur/Dagens-natur/tillsammans-kan-vi-gora-enfald-till-mangfald/

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Många insekter små

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: