Levande vatten 3

Jag måste erkänna, bara ett foto på över en vecka. Orsak? Fokuserad på fiske i Härjedalen, närmare bestämt med den ensligt belägna stugbyn Fjällvattnet som bas. Så allt ni sett och läst under veckan låg uppladdat som gammal skåpmat, men rester är också gott!

Härjedalen och södra Jämtland huserar en mängd små tjärnar och stora sjöar. Här ligger också Rogens naturreservat, lättast åtkomligt och framkomligt med kanot eller kajak. För den fiskeintresserade finns gott om harr, en del stor öring finns det med och abborre i nästan varje stillastående vatten.

Det som är mest slående för en sörlänning kanske är det fantastiskt klara och rena vattnet som finns här. En förutsättning för allt liv i dessa vatten och för de fastboendes försörjning. Ett rikt fågelliv med lommar i varje sjö, vadare som drillsnäppa och skogssnäppa, änder som småskrake och sjöorre, bergfink i varje buske, ja bara för att nämna några karaktärsarter.

Vi hade en kall, tidvis blöt vecka men avslutade med en ljus natt där man aldrig ville gå och lägga sig. Sista och enda fotot från i år togs kl 1 på natten. Övriga foton togs 2019 i början av augusti, den grånade fiskaren (d.v.s. undertecknad) fotad av min fru med mobilen. Så då har ni fått en mycket kortfattad reseskildring.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: