Barnkammaren

Fåglar kan verkligen lösa barnomsorgen på olika sätt, fastän de befinner sig i samma miljö. Gräsandshonan verkar mer stadsanpassad och säger till sina ungar. Stanna kvar på stenen medan jag uträttar några ärenden. Jag kommer strax tillbaka. Ungarna rör inte på sig, utan turas bara om att öppna ögonen ibland, även om människorna pratar högt alldeles i närheten.

Rörhönan däremot håller att ständigt vakande öga på sin enda avkomma. Ungen är förvisso liten men med bra kamouflage och har dessutom stora fötter att simma snabbt med. Honan lämnar henne inte på stenen utan lockar ungen genast ner i vattnet för att skyndsamt simma in i den tryggare vassen, bort från den envetna fotografen som förvisso befinner sig på långt avstånd men som aldrig ger sig.

English summery:

Birds can really solve childcare in different ways, even though they are in the same environment. The mallard female seems more adapted to the city and tells her cubs. Stay on the stone while I do some errands. I’ll be right back. The kids do not move, but only take turns opening their eyes sometimes, even if the people are talking loudly very close by. The partridge, on the other hand, keeps a watchful eye on its only chick. The puppy is certainly small but has good camouflage and also big feet to swim fast with. The female does not leave her on the rock, but immediately lures the cub down into the water to quickly swim into the safer reeds, away from the stubborn photographer who is at a long distance but who never gives up.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: