Levande vatten 6.1

. . . . . ett erkännande

Fick frågan av Minna i Finland, var jag tagit bilden i inlägget Levande vatten 6. Så här kommer mitt erkännande och förklaring. Originalet fotades en stilla höstdag i oktober 2018 vid en fiskrik liten tjärn utanför min hemstad Strömstad. Klippans vattenspegel var magisk med bara några små krusningar på vattenytan. Enda störningsmomentet var en gråkråka som förföljde en korp samt skymten av några öringar som skapade ringar på vattenytan längst in i en vik.

Gjorde en medveten manipulering genom att skapa en exakt spegling i svartvitt och vrida på bilden, för att på så sätt få fram de smått surrealistiska mönster och detaljer som uppträder slumpartat. Sedan får fantasin flöda och betraktaren tolka in fritt vad man ser, även om jag i detta fall lämnade tydliga ledtrådar…….

English summery:

I was asked by Minna in Finland where I took the picture in the post Living Water 6. Here is my acknowledgment and explanation. The original was photographed on a quiet autumn day in October 2018 by a fish-rich small pond outside my hometown Strömstad. The water reflections of the cliff was magical with only a few small ripples on the water surface. The only disturbance was a gray crow that chased a raven and the glimpse of some trout who created rings on the water surface in a small bay.

Performed a deliberate manipulation by creating an exact reflection in black and white and twisting the image, in order to bring out the slightly surreal patterns and details that appear randomly. Then the imagination can flow and the viewer can freely interprets what you see, even though in this case I left some clear clues …….

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Levande vatten 6.1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: