Strandfynd 1

Lugnt hav utanför Saltö, tidigare ett eget naturreservat, nu inkluderat i förvaltningen av Kosterhavets nationalpark. Klara mornar med svagt ostlig vind och vattnet blir kristallklart. De sista kvarvarande röda ängstrollsländorna solar på fortfarande varma klippor, en kort stund innan en hona förföriskt sveper förbi . Strandsnäckorna har hamnat på torra land i lågvattnet men klarar sig inneslutna till nästa flod kommer. Längst in i viken, i den grundaste delen, trängs de nästan helt genomskinliga tångräkorna i jakt på ätbart som en svag underström för med sig längs klippkanten. Det mesta har annars blommat färdigt på strandängen, men strandastern är ihärdig, lite blekare än i somras bara. Vresrosorna har brett ut sig så mycket på stränderna att man nu måste börja rensa ut denna invasiva art längst ut i kustbandet. Korsspindeln njuter av sin plats än så länge, utan fångstnät men med nya stödlinor utlagda. Men ingen brådska här, solen värmer så gott i lä.

Samtliga foton från Saltö, Strömstad – 2020-08-28

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Strandfynd 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: