Skogsfynd 1

Saltö tillhörande Kosterhavets nationalpark, är inte bara salt vatten och klippstränder som i gårdagens inlägg Strandfynd 1. Ön hyser en blandad skog med små undangömda kärr. Har under många år besökt ön, där jag tänkte dela med mig av lite gamla bilder så småningom, om ni kan vänta. I skogen med de vindpinade kroktallarna eller i den högvuxna raka tallskogen i lä mellan bergen kan man finna ett lugn, inte bara från havsvindarna utan även en inre återhämtning. Kontemplation är ett uttryck som genast kommer på läpparna, när man träder in i dessa undangömda rum och i tysthet ser hur allt hänger ihop. Från björnmossans granlika skott, till svamp som viker ut sig för att sprida sporer och torkade löv som lyser ett tag i solstrimmorna innan de skall förmultna och återge myllan sin kraft. Bark kan vara lövtunn och flyktig som på en ungtall eller som hundraåringens fot tjockhudad och knottrig likt en filmrysarpublik.

Samtliga foton från Saltö, Strömstad – 2020-08-28

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Skogsfynd 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: