Varm höst

Funderar lite kring höstfärger i södra Sverige, efter min tur till Norrland för en vecka sedan. Min och många andras känsla är att växtligheten snarare torkar och vissnar i en gulbrun färgskala. Solens höjd och dygnsmedeltemperaturen skall ju definiera höstbegreppet. Tittar jag i kalendern så skall hösten börja visa sig nu, men i verkligheten så har träd, buskar och växter släppt det gröna först i slutet av oktober månad. Faller sig kanske naturligt när vi saknar frostnätter och kyligare dagar dessa normala höstmånader. Frågan som ställer sig blir då; hur tänker växterna som måste förbereda sig för en vinter? Att klimatet har förändrats under vår generation är ju klarlagt, men hur sker då egentligen växternas anpassning kan man undra. Jag låter frågan hänga i luften ett tag och väntar in lönnens färgprakt, förhoppningsvis….

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: