Fåglar vid havet 6

Storskarv (Phalacrocorax carbo)

Hatad, men inte hotad. En grym fiskare och riktig allätare när det kommer till fisk. Trivs lika bra inne i hamnen som på de yttre skären under vintern. Mycket mån om att hålla sin våtdräkt i trim. Lufttorkar vingar, putsar fjädrar och lägger allt till rätta inför nästa dykrunda. Dess ögon är placerade långt fram vid näbbroten, antagligen för att ha perfekt syn framåt under vattnet. Tittar solen fram har den inte bråttom utan kisar lite och stilar sig i glansen från fjäderdräktens alla gråsvarta toner. Karaktärslös är den inte i alla fall, västkustens ”ålekråka”.


Samtliga bilder från Strömstad, södra hamnen – 2020-11-19

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

11 reaktioner till “Fåglar vid havet 6

  1. Jag gillar dem! Såklart är de inte så roligt att ha dem nära om man är fiskare eller bor vid en sjö eller i skärgården, för de kan verklige ställa till det!
    Fina bilder!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: