Det nya livet

Ett försök att förmedla tankar med bilden som utgångspunkt. Ibland bara en bild med kortfattad text. Andra gånger för mycket text och en bild som kompletterar. Ni som läser får ta till er på ert sätt, reflektera eller reagera, kanske rent av agera.

Så skrev jag idag för exakt ett halvår sedan när bloggen Liv-i-fri-luft föddes. Hur blev det då egentligen? Jag kan konstatera att det blev många bilder, så mycket att jag blev tvungen att utöka mitt abonnemang hos WordPress och skaffa en större extern hårddisk. Den stora behållningen med bloggen än så länge kan delas in i två väsentliga delar:

Kameran används, och med ett syfte

Från att under nästan femtio år varit ”periodare” med olika syften med mitt fotograferande, har kameran blev en mer naturlig del i mitt liv idag. Utrustningen har kompletterats och är alltid startklar för fältarbete. Inte bilder var dag kanske, men tanken på motiv och bildidéer svävar runt i huvudet ständigt. Det spretar i bildval och texterna kan bli röriga ibland, men så måste det vara när man söker nya vägar. Väldigt tråkigt att fastna i något slags fack, men beteckningen naturfotograf får man allt höra ett bra tag till och inte fel med det. Så länge man får anledning att röra sig ute, njuta, lära sig, fundera kring sakers tillstånd och kanske agitera (lite).

Bloggen inspirerar och ger inspiration att fortsätta

Bloggen som medium inspirerar till mer kreativt bildarbete, där motiv och bildbehandling blir bärande delar i berättandet. Texten och bilden får en mening, även om inläggen blir kortlivade i mediabruset. Samtidigt arkiverar inläggen tiden, som man närsomhelst kan reflektera över historiskt, åtminstone själv. Att få följare från hela världen och följa dessa skapar en form av gemenskap, som facebook aldrig kan fylla, där bilden är i fokus. Utbyte av såväl teknisk kunskap som nya bildskapande former, ger en tillfredställande känsla av egen utveckling, även som pensionär.

Så, det är bara att fortsätta, och kasta sig ut i det okända som kallas framtid…..

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Det nya livet

  1. I have the same feelings according to blogging. Nearly every time I write something to my blog, I learn new. That’s why I do it 😊 It is also nice to learn new things from other blogs 👍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: