Kockholmen 5

Övervintrare och lite ofokuserat III

Fågellivet i december runt Kockholmen är något tillbakadraget. Skogen rymmer karaktärsarten tofsmes men också allt oftare gärdsmyg och rödhake vintertid. I de grunda vikarna ses nästan alltid knipa, skrakar och knölsvan, skärpiplärkor på stränderna och längre ut på skären den vanliga storskarven. Fåglarnas fokus under hela vintern går bara ut på en sak, att hitta något ätbart. Ibland kan man därför komma vissa av dem nära men för det mesta drar de snabbt vidare för att stilla sin hunger ostört.


Samtliga bilder från Kockholmen, Kosterhavets nationalpark – 2020-12-16

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Kockholmen 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: