Is-studie I

LÖVIS

Nä, jag tänker inte på vår statsminister eller Roland Johansson, pappa till den kände formel-1-föraren ”Lill-Lövis”. Det är betydligt mer jordnära och stillsamt, nämligen löv och is. I detta skogsparti på min favoritplats Kockholmen, är marken täckt av fjolårslöv och bitvis mycket sank med en gammal brunn som bräddar efter regn. Har tidigare nyttjats till de djur som här gick på bete sommartid. I sänkan ansamlas vatten som sällan fryser, pga tillförsel av grundvatten och sedan bräddar i en liten tillfällig bäck genom löven. Denna dag låg det lite nattis kvar, skuggat av tätt stående ek och bok. Färgskalan är dämpad med bara två toner som kompletterar varandra bra, men försvinner i svart-vitt.

Samtliga bilder från Kockholmen, Kosterhavets nationalpark – 2021-01-12

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Is-studie I

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: