Ombytta roller

Gräsänderna i viken lyfte högljutt och landade framför mig. Orsaken till uppståndelsen visade sig strax efter. En ung havsörn gled förbi i fjärran över trädtopparna på väg söderut. I motsatt riktning kom en korp på rak kollisionskurs. Normalt brukar korpen markera sitt revir här och trakassera örnen. Nu var det helt plötsligt ombytta roller. Havsörnen accelererade och förföljde havsörnen. Först efteråt förstod jag varför, korpen hade en munsbit i näbben. Likt en labb förföljde örnen korpen i tvära kast, för att förmå den att släppa sitt byte. I sista sekund dök korpen in i en tall och den unga havsörnen var en erfarenhet rikare. Korpen satte säkert maten i halsen, i ren förskräckelse.

Orrevikskilen, Strömstad – 23 feb 2019

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

6 reaktioner till “Ombytta roller

 1. Varsågod, även om havsörnen ökar så tillhör den fortfarande en av många hotade och sårbara arter. Så, att få ge en bit av dess verklighet är både roligt och viktigt. Tack för responsen!

  Gilla

 2. Alltid redo med kameran på en plats där vad som helst kan dyka upp, men mycket speciellt tillfälle denna dag när korpen verkligen fick sätta fart för att komma undan.

  Gilla

  1. Thank you Donna, it was a different experience even though it was quite far away. The raven, which normally harasses the white-tailed eagle, now got to know what it is like to be the hunted prey.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: