Ute på hal is

Bilderna får väl belysa det gamla uttrycket ”att ge sig ut på hal is”, vilket inte skall förknippas med ”att vara ute på tunn is”. Båda begreppen används lite slarvigt kan jag tycka som novis. Men, tunn is i det här fallet, förknippar jag genast med att man ”inte har på fötterna”, för att ta ett annat lysande uttryck. Det vill säga, att man antingen är dumdristig eller inte riktigt har kunskaperna. Passar i många fall in på slipade politiker och myndighetschefer, med andra meriter än det som krävs av uppgiften de har att genomföra. Inga namn….

Att ta sig an den hala isen är motsatsen. Man har vetskapen om att det är halt men vågar ändå ta steget ut. Att ta en risk och samtidigt vara medveten om följderna är att flytta fram positionerna, vidga sin bekvämlighetszon och kanske få andra att följa med som ett tryggt och säkert exempel på vad som går att göra. Mer råg i ryggen…..

Till er alla oroliga föräldrar, mor- och farföräldrar – isen var blöt men 40 cm tjock och kompakt. Om barnen visste det förtäljer inte historien, men de hade i alla fall riktigt roligt när sportlovet höll på att regna bort!

Strömsvattnet, Strömstad – 2021-02-21

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Ute på hal is

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: