Söndagsmatiné

En riktig kall grådag var det, med nästan ingen sikt i en av favoritvikarna för rastande fågel. Rovfåglarna satt och tryckte uppgivet någon annanstans. Dagen förgylldes av sträckande gäss, när trädtopparna blev synliga i fjärran, med stora flockar av Spetsbergsgås som dagens överraskning. Glest mellan observationerna men det händer alltid något om man är enveten, har matsäck med och långkalsonger på. En kraftig regnskur drog in mitt på dagen, himlen mörknade och de få som sökt vila på lerbankarna stelnade till, nästan som fastfrusna i bottendyn. När regnet lättade något gick signalen och de sökte ett bättre skydd i en annan vik. Bara tranparet fortsatte sitt födosökande i skogskanten på andra sidan.


När det kostade 1:50 att se Zorro i svart-vitt på bions söndagsmatiné fick man kämpa hela förmiddagen med att hitta tomglas för att panta till biljetten. Nu kan man se och själv spara sina egna scener ur det verkliga livet i det fria. Jämförbart? Knappast! Barnbarnen streamar redan det de och andra vill att de skall se. Undrar om riddaren Ivanhoe väcker samma känsla idag ……


I den långsamma filmen syns gråkråka, tranor, fiskmås och mest tofsvipor, samt ett par förbipasserande grågäss. Skruva gärna upp ljudet, för stillheten kan vara påträngande tyst……

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Söndagsmatiné

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: