Vit fägring

Vitsippa (Anemone nemorosa)

Bland torra sega eklöv tittar de först försiktigt fram för att sedan vräka ut sig i solen, visa upp sig för allt och alla. En vacker maj-blomma i all sin enkelhet. Först några enstaka exemplar här och där men strax breder en grönvit matta ut sig. Det gäller att skynda på, snart är lövsprickningen i full gång och tillfället blir bara en hägring av vad det var i skuggan av det snabbt växande lättgröna taket.

Vitsippor, Hällekind Strömstad – 28-29 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Vit fägring

  1. Vitsippan är verkligen en solsökare som likt oss nordbor vänder ansiktet mot vårsolen. Hos oss på torpet har vi plötsligt ett hav av vitsippor där grannbonden gallrat i trädbeståndet. Fina bilder!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: