Späda lianer

Kaprifol (Lonicera caprifolium)

Under fjolårets lövskörd skickar den iväg sina tentakler, griper tag i en lämplig värdväxt och slingrar sig uppåt mot ljuset. Tidigt ute så den slipper konkurrens och har fri bladväg mot toppen. Det snabba lianrallyt är igång. Bladskotten skjuter fram ur små knoppar på till synes helt torra kvistar. Man vet att de finns där, när man ständigt fastnar i sega osynliga snubbeltrådar uppspända mellan späda buskar. När blomningen sedan tar över drunknar man i hav av dofter, allra mäktigast när daggen faller efter solens nedgång, aah!

Kaprifol, Hällekind Strömstad – 28 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Späda lianer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: