5,65 kvadratmeter

Från en fast position på vår ena uteplats, dvs väl förankrad i en trädgårdsstol, ser jag ett litet utsnitt av våra planteringar. Med en synvinkel på 72 grader och max 3 meters avstånd täcker jag in exakt 5,65 kvadratmeter rabatt med ett långt teleobjektiv, detta utan att behöva röra på mig. Ett mycket intressant experiment, i fall man skulle råka bryta ett ben eller två i sommar. Kan vara skönt att veta att det går att skapa något utan att behöva åka så långt. Eller det kanske var så att försommarvärmen fullständigt däckade fotografen denna dag…..

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

7 reaktioner till “5,65 kvadratmeter

 1. Lovely photos, Hans. The top image is something quite special and really resonates with me. The light and shade is dreamy, and you feel like you are being drawn into that world.

  Gilla

 2. Very nice photos. During the past 18 mos or so I have become very fond of my long telephoto, keeping it on the camera almost as much as the macro. The long telephoto forces me to stand back and look a subjects a little differently which is a nice change.

  Gilla

  1. I think it is interesting to test telephoto lenses as a macro, the image gets hard compressed but still has a decent depth of field. A close Up limit of 2.2 m even at 600 mm helps of course.

   Gilla

 3. Roligt att experimentera lite. Jag minns att svärsonen sa precis det när jag fick mitt teleobjektiv, dock bara på 200 mm, att jag ju kunde använda det till macron också. Fin samling foton, det översta av hostabladet tilltalar mig mycket. Och nej, man behöver inte bege sig långt för att hitta motiv. En runda runt huset är ganska ofta dagens värv för mig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: