Mitt i spenaten 1(4)

Vet egentligen inte var uttrycket kommer ifrån, men minns Lena Nymans sketch ”Bystan” där hon hamna i spenaten bland en massa kolhydrater efter att ha blivit förförd av LRF-tidningen LAND. När man landar mitt i det försommargröna och tar en närmare titt, upptäcker man former i växtriket som ger associationer till annat liv. Ormbunkar som döljer en hemlighet som en ihopkrupen koala i nattlig dvala. Inte riktigt redo än att öppna upp sig och ta över skogskanten längs grusvägen. Men ur dessa embryon skall de på några dagar breda ut ett skyddsnät över marken.

Skogsfräken

Bilder från en skogsväg vid Strömsvattnet, Strömstad – 2021-05-28

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Mitt i spenaten 1(4)

  1. Drömskt vackra foton. Ormbunkens bladtoppar hör till mina favoriter, jag kan inte få nog av dem när jag väl har börjat fota. ”Mitt i spenaten” sägs vara stockholmsslang för allt utanför tullarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: