Fjärilssommar #1

Det var en het dag i vår trädgård med en invasion av flygande insekter och framförallt fjärilar. Den senaste veckan hade varit mycket varm och torr. Perennrabatterna stod i full blom men torkan gjorde att det började bli konkurrens om nektarn och de pollenförande blommorna som började sloka. I brist på regn syntes redan redan åtskilliga gula löv i björken och gräsmattan ton hade övergått i savanngult.

Rapsfjärilarna svävade omkring, ibland två och tre tillsammans, i betydligt större antal än normalt. Vanligtvis flyktigt fladdrande förbi bara men nu tycktes värmen få dem att stanna till och ta för sig av vad trädgården hade att erbjuda. Ja, till och med skuggan lockade ibland. Flera hade slitna vingar så det började bli dags för nästa generation att ta över.


Samtliga bilder från egen trädgård i Strömstad – 2021-07-26

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Fjärilssommar #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: