Fjärilssommar #2

Slåttergräsfjärilen hör egentligen mer hemma på ängsmarker, både i skog och längs kusten. Den är inte helt ovanlig ute på öarna i skärgården och verkar ha gynnats av det varmare klimatet, även om den syns mest i södra Sverige. Gick tillbaka med jordbrukets förändring på 1960-talet och minskningen av betad ängsmark. Upplever själv att man ser den i vitt skilda miljöer längs Sveriges västkust. En anspråkslös med viktig pollinatör som lägger sina ägg på grässtrån och drar nytta av en odlad trädgård när så erbjuds lite överflöd.


Samtliga bilder från egen trädgård i Strömstad – 2021-07-26

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Fjärilssommar #2

  1. Många gräsfjärilar är väl ganska oansenliga , som om de inte vill väcka uppmärksamhet. Fin bildserie, det är skönt när fjärilar har vett att sätta sig på blommor som klär dem.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: