Fjärilssommar #3

Ängssmygaren (Ochlodes sylvanus) hör också mer hemma på ängsmarker, gärna i skogsgläntor också med högt gräs. Den brukar dyka upp i enstaka exemplar hemmavid under senare delen av sommaren, då oftast luggsliten med avskavd päls på ryggen och blekare färger. För sin storlek har den en lång sugsnabel, vilket syns på bildsviten där den rullar in den efter ett blombesök. Inte speciellt skygg, nästan sällskaplig ibland kan jag tycka, speciellt när den sätter sig och tittar mej rakt in i ögonen en bra stund.


Samtliga bilder från egen trädgård i Strömstad – 2021-07-26

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Fjärilssommar #3

  1. Väldigt fina bilder på fjärilsraringen. Den långa sugsnabel, de stora ögonen och att de är ganska orädda uppskattar jag hos dem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: