Fjärilssommar #4

Som ni sett i de tidigare inläggen är det mycket tack vare lavendeln (Lavandula angustifolia) i rabatterna som fjärilar och humlor dras till vår trädgård. Dess små blommor verkar vara en outtömlig källa att ösa ur. Nässelfjäril, vinbärsfuks, sorgmantel och citronfjäril gör också besök i trädgården, men oftast under vår och försommar. Påfågelögat (Aglais io) brukar vanligen synas i större antal, kanske mer under augusti månad. Denna eftermiddag dök bara ett mycket slitet gammalt exemplar upp för att hitta en sista fristad.

Roligare var att se en mindre guldvinge (Lycaena phlaeas) ta för sig av de planterade prästkragarna i trädgården. Här tillsammans en mindre obestämd art. En relativt vanlig dagfjäril runt omkring i världen, men ganska osynlig hemma hos oss. Nöden har ingen lag, heter det ju.


Samtliga fjärilsbilder från egen trädgård i Strömstad – 2021-07-26

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Fjärilssommar #4

  1. Hos mig är det mest humlorna som trivs i lavendeln. Men oreganon, som på torpet har förökat sig och bildat ett litet fält drar till sig alla möjliga fjärilar och otroliga mängder med humlor. Guldvingen är så vacker, fin närbild.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: