Fiske i Rogen

Åter efter nästan tre veckors resande kors och tvärs genom Sveriges avlånga land. Första veckan tillbringades i Härjedalen med fiske, från små skogstjärnar till större sjöar. Till fots eller i plasteka med medhavd elmotor. Som vanligt med basen i Fjällvattnets stugby, inne i Rogens naturreservat, med fri tillgång till båt, kanot, cykel m.m.

Området erbjuder ett varierande fiske, även om de randiga tusenbröderna huserar nästan överallt. Mest är det känt för sitt fina harrfiske, stor gädda och abborre samt om man har lite tur även fin öring. Sik, lake och röding finns också i vissa vatten.

Kameran får oftast en underordnad plats i ryggsäcken på fisketuren, fullt fokus på att hantera spön så mobilen får försöka dokumentera händelser och fångst. Större fiskar går tillbaka för att reglera beståndet av småfisk och gynna avelsfiskens reproduktion. Egenfångad fisk smakar alltid bäst, speciellt harr och öring.

Med mobilen i ena handen och spö i den andra handen

Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-10

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Fiske i Rogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: