Oväntat besök

En lite småregnig dag vid stugan i Rogen fick jag en oväntat besök. Satt och väntade på att fisken i röken skulle bli färdig när en mycket ung fågel dök upp bredvid mig på farstutrappan. Helt oskygg letade den sen efter insekter bland kottar, barr och sten framför stugan, något blöt och säkerligen lite småfrusen. Jag blev ytterst osäker på vilken art det var och fick konferera med mina ornitologiska vänner. Flera av dem var helt ställda men slutligen landade det i en årsunge av blåhake (Luscinia svecica), en häckfågel typisk för norra Sverige med en lämplig kamouflagedräkt för sin ringa ålder.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-09

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Oväntat besök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: