Det ser mörkt ut

.

IPCC, forskarvärldens olyckskorpar med den otacksamma uppgiften att se in i framtiden utifrån nutidens fenomen och dåtidens statistik över väder och vind. Sommarens alla väderleksrelaterade katastrofer har fått en avsändare. Ingen allsmäktig profet eller messias utan vår egen art, homo sapiens, har gjort bort sig. Dags att ångra vår hunger efter framgång och materiell lycka, botgöringens tid är här. Det går inte längre att leva på urgamla naturtillgångar som inte fylls på i samma takt som de förstörs. I en annan tid, med ett annat tempo och en annan självinsikt, skapar vi framtidstro ännu en gång.

Ett ovanligt kvällsljus bakom blyfärgade moln bådar inte gott inför morgondagen.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-09

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Det ser mörkt ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: