Urskogsinvånare #1

.

För mer än femtio år sedan brukades fortfarande skog och mark i Rogenområdet. Det var huvudsakligen lågintensiv plockhuggning för eget behov, ytterst sällan för avyttring. Spår av sågade furor finns kvar, snart införlivade i markskiktet. Stubbar bearbetades med yxa och försågs med en hatt av sten, ett sätt att skapa tjärved för att kunna göra upp eld i dåligt väder. Nu får tallen leva ett långt liv, dör en gren så lever andra på den – cirkeln sluts långsamt utan spill.

Varglav

Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-13

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Urskogsinvånare #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: