Urskogsinvånare #2

KLIBBTICKA (Fomitopsis pinicola)

Någon expert på tickor är jag inte, men ganska säker på att detta är en Klibbticka jag fann vid roten av en gammal tall. En skarpt orange kant lyser på långt håll. När man kryper inpå och studerar undersidan ser den ut att svettas, guldgula droppar som klibbar likt utspädd kåda. Vissa hävdar att den har hälsobringande egenskaper men torkas den så fungerar den i alla fall utomordentligt bra som fnöske att tända brasan med.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-13

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Urskogsinvånare #2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: