Urskogsinvånare #3

Ris, benämner man undervegetationen som är som en extratjock och mjuk matta under ens fötter i skogen. I detta fall i en gles fjällbjörkskog med inslag av gammal tall och gran. Inte så risigt som namnet anger, utan en inbjudande viloplats för traktens djur och enstaka makrofotografer. Växtperioden är kort och intensiv i Jämtlands fjälltrakter. Redan i mitten av augusti kan man börja ana färgexplosionen som kommer med de första frostnätterna. Än så länge rör det sig om torra partier som sticker ut i ett annars grönt böljande hav av ljung och olika bärris. En okänd skönhet har redan blommat ut, bildat en ensam fruktställning och klätt sig i höstmodets blekröda toner i väntan på övervintring och en ny vår.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-13

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Urskogsinvånare #3

  1. Det börjar rodna lite varstans nu, en del har mer bråttom än andra. Den okända skönheten är en gracil skönhet. Vacker förhöstbildserie.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: