Urskogsinvånare #4

LEVANDE VATTEN 2021:4

Renkalven har vuxit till sig sen i våras, tar för sig och blir alltmer självständig. Att korsa jokken Övre Mysklan i Rogen är, med sensommarens låga vattenstånd, inte längre ett riskfyllt moment. Det strömmande vattnet delar beteslandet precis som stenarna i jokken delar vattnet, skapar kontinuerligt nya rörelsemönster och liv. Den lilla myggan på stenen räds inte heller vattnet, född som den är i en liten vattensamling invid jokken. Över skogen och det levande vattnet vakar de tysta orörliga invånarna, i vattnet, längs stränder och bland träden.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-13

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Urskogsinvånare #4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: