Namnlös tjärn

Klockan visar bara 4.55, morgonsolen försöker bryta ner dimman i den namnlösa tjärnen. En tjärn som inte fanns på 1960-talet, då grusvägen gick tvärs över. Den har varken in- eller utlopp. Vattennivån varierar mycket under året. Sent om hösten kan den ibland vara helt torrlagd trots dess relativt stora utbredning. Första tanken är att det är bävrar som skapat den, men inga tecken syns runtomkring. Mer troligt är att den skapades när grus behövdes till vägen. Snösmältningen fyller upp sänkan under våren, sedan reglerar regn och torka vattennivån. Oavsett uppkomst har det skapats en unik miljö där naturen dragit det längsta strået och mysteriet åstadkommer en speciell dragningskraft.


Rogens naturreservat, Härjedalen – 2021-08-10

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Namnlös tjärn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: