Favorit i repris 7

MÄKTIGA VINGAR

Ett av mina mål, med att följa med till Gotland även denna höst i oktober, var att återse de mäktiga örnarna på ön. Både havsörn och kungsörn är numera väletablerade och kan ses i stort sett varje dag. De påminner lite om gamla reserverade herrar som långsamt och lite värdigt högfärdiga glider omkring på sina magnifika vingar. Oftast på långt håll bara, längs kusterna eller över rastande fågel på ängarna. De gånger man får lite närkontakt är det oftast som naturen är emot fotografen. Antingen dimma eller för dåligt ljus, motljus som regel eller för skakiga ben och händer för mitt tunga telezoom. Glädjen finns där inombords i alla fall av att ha sett dem i olika situationer även om inte bilderna gör rättvisa. Drömbilden finns kvar på näthinnan, så nästa gång…..

Till sist måste jag än en gång tacka det tålmodiga gänget för att jag fick hänga med, speciellt till Martin och hans bröder. Så länge hälsan håller i blir det säkert fler turer, om inte annat kanske som chaufför….

SLUT


Gotland – 7-10 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Favorit i repris 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: