Favorit i repris 6

LEVANDE LANDSBYGD

En sak som slagit mig efter dessa besök på Gotland under sen höst är att ön har en levande landsbygd. Jag tänker då inte bara på fåglar utan på att man förutom kaniner och enstaka harar ser boskap i stort sett överallt. Inte alltid så lätt att umgås med, när fåglarna har en tendens att vilja röra sig på eller över samma betesmarker som korna. Det finns inget vemodigt i detta, snarare känns det som en självklarhet, att självförsörjningsgraden borde vara hög på en ö. Speciellt med ett så milt klimat, med en lång växtsäsong och trots relativt mager mark gott om bete. De gamla stenmurarna som avgränsar markerna vittnar om en gammal hävd som överlevt storjordbrukets rationaliseringsiver och utslagning av bönder som inte passade in i lönsamhetsmallen.


Gotland – 7-10 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Favorit i repris 6

 1. Gotland som är så vackert och det bevisar ju du också nu, jag har bara varit där några gånger men jag längtar tillbaka. Jag har en kompis som har sitt föräldrahem kvar på Fårö som jag blir medbjuden att följa med till flera gånger om året. Men snart så. Vackra bilder du bjuder upp med.

  Gilla

 2. Betande boskap ser så fridfullt ut men vissa möten kan bli lite dramatiska. Din öde väg som leder rakt in i dimman tittat ja extra på, liksom från- och tillvända kor.

  Gilla

  1. Kul att de väcker nyfikenhet, precis som de är nyfikna på oss. Kossor sprider ett lugn runt sig, ser alltid harmoniska ut i det fria. Vägen in i dimman är kanske en av de vanligaste bildkompositionerna, där ögat och vår hjärna söker men inte hittar annat än det som fantasin kan locka fram.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: