Vådlig vinter

Vintern är och förblir en utmaning, även för de mest härdade och erfarna fåglar som övervintrar. Det gäller för gräsänderna att hitta öppet vatten. Strömmande vatten fryser sist, även varmt dagvatten från en kulvert duger då. Även om havsörnen sveper över staden ibland så utgör inte rovdjur den största faran. Fast vissa katters övermod och andfåglars underskattning kan vara en dålig kombination, för bytet. Välvilliga pensionärer med brödpåsar tas emot varmt, men den enehanda kosten kan innebära en säker död.


Strömsvattnet och Strömsån – december 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Vådlig vinter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: