Levande död

Den gamla bohuslinden har sin tid utmätt i parken. Stora öppna sår är blottade där barken gett upp sina försök att läka ihop kanterna. De runda ingångshålen vittnar om att festen redan är igång inuti trädet. På utsidan har de första svamparna hittat sin plats i nedbrytningsprocessen. För att undvika olycksskador på utegymmets utövare eller den nya lekparkens barn rycker snart kommunens skyddskommitte’ ut med den stora kranen. Sen får vi vänta minst ett århundrade på nästa varelse.


Kärleksudden, Strömstad – 14 december 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Levande död

  1. Gillandet är för bilderna med de fina mönstren. Ledsamt när träd måste tas bort. På torpet har vi en enorm lönn som tappade en jättegren i en storm en gång. Lekstugetaket krossades. Vi tog dit arborister som kontrollerade lönnen och tog bort en del tunga grenar som skulle kunna skada torpet om de föll. Enligt dem var lönnen frisk för övrigt, men nu undrar jag, vi kanske bör låta kolla den snart igen.

    Gilla

    1. Det blev mycket skarp struktur i stammens öppna sår tack vare lågt stående sol och fukt. Vi har precis beskuret vår lönn, för att undvika framtida skador på växthus och skapa lite mer sol på odlingsbäddarna. Friskt träd att fortsätta vårda enligt arboristen.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: